Klantverhalen

Klanten
vertellen...


Soesterdal

Soesterdal is een van de eerste all-eletric restaurants van Nederland

In de keuken werken ze zoveel mogelijk met verse producten uit de streek. Soesterdal is onderdeel van de SEMS-groep en ook van de andere vestigingen Brambergen, Heidezicht en Koetshuis zijn wij de trotse leverancier. Mede-eigenaar Stef vertelt over de samenwerking met Dick Schaap. Als klant van Dick Schaap kan ik met veel plezier vertellen over onze ervaringen. In 2015 zijn wij klant geworden. Wij waren opzoek naar mooie grote appels voor de appeltaarten die wij iedere dag vers bakken en zijn zo bij Dick Schaap terecht gekomen.

Als bedrijf vinden wij het belangrijk om te werken met verse en lokale producten, en het aanbod van Dick Schaap bleek hierbij een perfecte match te zijn. Naast het brede scala aan verse groenten, nemen wij ook onze frietjes bij Dick Schaap af. Deze zijn erg populair bij de kinderen die onze hamburgers bestellen.

Het persoonlijke contact draagt ook bij aan de samenwerking

Zo vinden we het altijd erg leuk als de vader van Dick langskomt en even tijd maakt om een praatje te maken en een stukje appeltaart te eten. Dit soort speciale momenten maken deze samenwerking extra bijzonder.

De samenwerking met Dick Schaap ervaren wij als heel prettig

Ze hechten veel waarde aan service en kwaliteit en dit sluit precies aan bij onze bedrijfswaarden. Dick is ook altijd bereid om ons te helpen, zelfs op zondag als wij friet tekortkomen wordt dit nageleverd. Als er een keer iets misgaat wordt dit altijd snel en adequaat opgelost waardoor wij niet in de problemen komen. De betrouwbaarheid en kwaliteit maken hen tot een gewaardeerde partner.


BovenIJ

35 jaar een betrouwbare zorginstelling

Als gerenommeerd ziekenhuis in Amsterdam-Noord heeft het BovenIJ ziekenhuis zich gedurende 35 jaar bewezen als betrouwbare zorginstelling. BovenIJ heeft een persoonlijke en verbindende manier van benadering naar de patiënten toe waardoor er een warme en vertrouwde omgeving gecreëerd wordt voor de beste zorgervaring. Wij spraken met chef-kok Gerrit over hoe hij de samenwerking met Dick Schaap ervaart.

Ongeveer zes jaar geleden besloten wij om over te stappen naar een lokale leverancier en zo kwamen we bij Dick Schaap terecht. We hechten veel waarde aan het samenwerken met lokale bedrijven en werken daarom ook al met een lokale visboer en slager. Het grootste voordeel aan het samenwerken met een lokale leverancier zoals Dick Schaap is de korte lijntjes en de snelle communicatie. Dit samen zorgt voor de hoge kwaliteit en service. In onze ogen zijn de producten overduidelijk kwalitatief beter, dit zijn ook de redenen geweest om een overstap te maken.

Onze meest gebruikte producten zijn de voorgesneden groenten voor soep, salades of componenten voor een eenpansgerecht. We gebruiken ook veel fruitsalade, het is voornamelijk snijwerk omdat het handjes scheelt, we zijn wel koks dus we kunnen wel snijden maar het scheelt wel heel veel werk als je dat niet allemaal hoeft te doen. Helemaal omdat we zoveel maaltijden moeten doen.

De samenwerking met Dick Schaap zou ik omschrijven als zeer positief, we kunnen heel goed met elkaar overweg. Ik kom ook regelmatig bij jullie langs op kantoor, dit draagt ook bij aan onze goede relatie, inclusief die met Dick zijn vader.

Laatst hadden we ook zo een grappig moment met Hollandse asperges. Ik informeerde naar de prijs en merkte op: “Jeetje, wat duur!” Als grapje voegde ik eraan toe: “Ze komen zeker met de transport van Brink mee” We lagen echt allebei in een deuk van het lachen.


Vitam gemeente Purmerend

Vitam is een facilitaire horeca dienstverlener met meer dan 300 vestigingen

Wij mogen steeds meer vestigingen van Vitam bij ons verwelkomen als klant. Clemens, de chefkok van Vitam bij de gemeente Purmerend,vertelt over hoe hij het vindt om samen te werken met Dick Schaap.

Sinds 1 maart 2021 hebben wij gekozen voor een samenwerking met Dick Schaap vanwege zijn lokale aanwezigheid, de gemeente wilde namelijk graag samenwerken met een lokale groente- en fruitleverancier. Voor ons heeft het werken met lokale producten talloze voordelen opgeleverd, waaronder aanzienlijk verminderde transportbewegingen en altijd verse producten. Met name de sla, die wij dagelijks gebruiken voor de broodjes en salades, is van hele goede kwaliteit en wordt dagelijks vers aan ons geleverd.

We zijn nu 2 jaar klant bij Dick Schaap, sinds 1 maart 2021. We zijn klant bij jullie geworden omdat jullie een lokale leverancier zijn en de gemeente graag een lokale leverancier wilde.Het werken met lokale producten betekent voor ons dat je minder transportbewegingen hebt. Het meest gebruikte product is de sla, die we gebruiken voor bijvoorbeeld de broodjes en de salades.

Onze samenwerking met Dick Schaap kan ik met volle overtuiging omschrijven als uitstekend. Dick en ik hebben regelmatig contact met elkaar en hebben een hele goede werkrelatie. Dick begrijpt altijd erg goed wat onze behoeften zijn en komt altijd met de best passende oplossing. Door mijn enthousiasme over de spullen van Dick Schaap, heb ik gedurende twee jaar gewerkt aan het implementeren van kantoorfruit voor het gemeentepersoneel. Ongeveer twee maanden geleden is het uiteindelijk gelukt om dit te realiseren. Nu kunnen zij in hun pauzes genieten van een heerlijk stuk fruit.


Koperen Vis

De Koperen Vis is een gezellig restaurant gevestigd in de binnenhaven van Monnickendam

Bij de Koperen Vis ben je iedere dag welkom vanaf 9.00 uur ‘s ochtends om te genieten van ontbijt,lunch,diner, een borrel of te overnachten. Chef-kok Björn deelt zijn ervaringen over de samenwerking met Dick Schaap.
Mijn eigen herinneringen met Dick Schaap gaan lang terug. Ik heb zelf vroeger in de snijderij achter de winkel gewerkt toen jullie nog gevestigd waren op het Zuideinde.Ik reed ook soms mee met een van de chauffeurs om bestellingen te bezorgen in Amsterdam, Monnickendam of Volendam.

Wij zijn al zo lang wij open zijn klant bij jullie, dat is dus al 16 jaar. Jullie leveren uitstekende kwaliteit producten. Voorheen zaten jullie in Monnickendam en nu dan in Purmerend, dat is lekker bij ons in de buurt. Als we iets nodig hadden konden we altijd even binnenlopen in de winkel of naar het Galgeriet gaan.

Dankzij jullie hebben we altijd mooie verse producten in huis waardoor wij mooie gerechten kunnen creëren voor onze gasten. Een van mijn favoriete producten zijn de eetbare bloemen. Ze geven echt een leuke touch aan de gerechten,cocktails en de voorgerechten.
Ik ben erg tevreden over de samenwerking die wij hebben. Jullie zijn altijd bereid om te helpen wanneer wij vragen hebben over bijvoorbeeld de ingrediënten, een extra levering op zondag en als we nog wat extra’s nodig hebben leveren jullie het vaak dezelfde dag nog na, dat is erg fijn bij onverwachte drukte.

Neem contact op

Ook weten wat écht vers is? Vraag de gratis sample box aan of neem contact op voor een kennismaking met Dick Schaap.

Contact

Bestellen via inONE

Direct een bestelling plaatsen? Maak gebruik van inONE bestel portal

Online bestellen